Det arrangeres mange motorsykkelkonkurranser i Norge, innen mange grener. Speedway, Trial, Enduro og motocross er populært, men det konkurreres også innen andre grener. På nettsiden til Norges Motorsportforbund finner man blant annet en oversikt over kommende konkurranser, både for biler, båter, snøskutere og motorsykler. Det kjøres NM-runder i mange grener, og det arrangeres også enkeltløp.

Internasjonalt arrangeres det selvsagt enda flere konkurranser. Mange land har egne mesterskap innen ulike grener av motorsykkelsport, og i tillegg kjøres det VM-runder i mange grener. Populære grener er Superbike, MotoGP og Speedway. Superbike og MotoGP kjøres ikke så mye i Norge, men man kan følge løpene på TV, eller man kan reise til en av banene der løpene kjøres for å oppleve de store stjernene live. Det er ingenting som er morsommere enn å være på tribunen under løpene. Da får man med seg stemningen rundt konkurransene, og man får møte andre som liker sporten.

Det er også spennende å oppleve NM-runder live, og disse rundene kjøres flere steder i landet, slik at man ikke trenger å dra så langt for å oppleve løpene live. Hvis man vil se de kjente internasjonale stjernene kjøre, trenger man ikke å dra lenger enn til Sverige. Der kjøres det VM-runder i flere ulike grener. Motorsykkelsport er ofte forbundet med menn, men det er også mange kvinner som liker å se på konkurransene. En tur til en motorsykkelkonkurranse kan passe for hele familien, eller man kan dra sammen med venner. Slike reiser passer også for fedre som gjerne vil gjøre noe sammen med sønnene sine.