Speedway GP, eller VM i Speedway, kjøres som en serie med enkeltløp gjennom hele sesongen. Den føreren som samler mest poeng gjennom sesongen kåres til årets verdensmester. Sesongen 2014 skal den 69. verdensmesteren kåres. Tai Woffinden vant sesongen 2013.

Femten faste førere kjører alle VM-rundene. I tillegg får ett “wildcard” være med i hver runde. Disse førerne konkurrerer på samme linje som de faste førerne, og wildcard-førere kan også vinne løp. Det er ingen nordmenn blant de faste førerne i VM i Speedway, men det finnes flere svenske og danske førere som deltar. Det kjøres 12 runder i løpet av sesongen. Sesongen startet 5. april, og hittil er det kjørt ni runder i årets sesong. Den tiende runden kjøres i Danmark 13. september. De to siste rundene kjøres 27. september (Sverige) og 11. oktober (Polen).

Mange elsker å følge Speedway på TV, og mange satser også penger på hvem som skal vinne. Spekulasjonene starter som regel før sesongen begynner, og man kan sjekke førernes odds på nettet. For tiden er Greg Hancock toppfavoritten men også fjorårsvinner Tai Woffinden har lave odds. Greg Hancock leder sesongen sammenlagt med 112 poeng. Tai Woffinden har 98 poeng, og ligger på en foreløpig andreplass. Bak ham igjen er det veldig tett, med Nicke Pedersen på tredje, Krzysztof Kasprzak på fjerde og Matej Zagar på femte. Selv om det bare er tre runder igjen av sesongen, kan mye fortsatt endre seg i toppen.

Speedway er en spennende sport. Det kjøres med spesialbygde sykler som ikke ligner på vanlige produksjonssykler. Løpene kjøres på flate baner, der svingene ikke er doserte. VM i speedway har vært kjørt helt siden 1936, og det kjøres også NM-runder i speedway i Norge. Det finnes åtte speedwaybaner her i landet, men det kjøres også løp på travbaner. Både svenske og danske førere har vunnet VM i speedway.